Sandu. Blues in Eb klinkend.

De meeste blues thema’s staan in Bb of F. Maar het loont de moeite om ook andere toonsoorten te oefenen.  het is een goede gehoortraining en je vervalt minder snel in ingesleten patronen.  En Eb komt ook wel eens voor, Sandu van Clifford Brown is een leuk thema in deze toonsoort. 

De solo’s van Clifford Brown en Harold Land zijn wel te vinden op het internet. alsmede verschillende backing tracks die je kunt gebruiken om te  oefenen. Deze bijvoorbeeld.

 

Mijn improvisatie vind je hier

De noten van het thema kun je ook vinden op het internet maar ik raad je aan het thema op het gehoor uit te zoeken.  Op die manier leer je het meteen uit je hoofd.  Bovendien staan er vaak fouten in de partijen die op het internet  zijn te vinden.

De noten van de solo kun je vinden op deze PDF: Sandu solo on blues in Eb  Tenor Saxophone

Ik heb deze keer geen rekening gehouden tijdens het improviseren met het bereik van de altsaxofoon; je zult zelf de lijnen hier en daar door moeten knippen en gedeeltelijk of in  zijn geheel moeten octaveren.  De getransponeerde nootjes voor Eb instrumenten vind je hier : Sandu solo on blues in Eb alto part

Heb je vragen over sommige lijnen of noten of wil jeen volledige analyse van de solo of heb je vragen over  de voice leading, frasering, wil je tips of meer weten over jazz improvisatie maak dan een afspraak voor een online les. Dat kun je doen op dit platform .  https://learnjazz.online/prive-lessen/saxles-met-trinus-de-vries/