Shedding The Blues (solo plus E-boek.)

Wil je betere jazz solo’s spelen op je sax ? Ben je op zoek naar vocabulaire, mooie lijnen om te spelen ? Wil je je theoretische kennis verdiepen?  En wil je weten hoe je die kennis kunt omzetten naar het spelen van mooie noten?  Dan heb ik waardevol materiaal voor je. Er zijn al talloze boeken en methodieken met  goede voorbeeldsolo’s maar steevast ontbreekt daarbij de uitleg over het idee en de theorie achter de gespeelde lijnen. En hoe je zo’n idee kunt oefenen en kunt toepassen in je improvisatie.

Daarom krijg je bij mijn etude “Shedding The Blues” een E-Boek ( 22 pagina’s) met een verklaring van elke muzikale zin, het idee erachter, oefensuggesties en studie tips. Niet alleen over de noten en de akkoorden maar ook over hoe je die noten het best tot hun recht laat komen. Je kunt meespelen met de bijbehorende YouTube clip.

Leerlingen die met mijn materiaal gewerkt hebben halen er goede resultaten mee.  Een van mijn leerlingen deed zelfs succesvol toelatingsexamen tot een Conservatorium.

In het E-boek krijg je uitleg over de volgende onderwerpen:

1) het spelen van motiefjes

2) spelen over het dim akkoord

3) het gebruik van chromatiek

4) het gebruiken van de Tritonus vervanging.

5) Jazz/bebop frasering

6) het gebruiken van alteraties

7) het gebruiken van de Bluesladder.

8) Niet articuleren op de automatische piloot maar de noten benadrukken die je wilt benadrukken.

9) achter in de tel spelen, ( soms zelfs bewust lichtelijk vertragen.)

10) slotvibrato op een langer aangehouden noot.

11) het gebruik van de harmonisch mineur toonladder.

Hoewel deze solo gaat over een bluesschema zijn veel van de behandelde concepten ook toepasbaar op andere stukken.

Gun je zelf de kans om dit materiaal grondig te verwerken en word een held op je volgende Jam sessie !

Het E-boek is beschikbaar voor Bb en Eb instrumenten in zowel Nederlands als Engels en kost € 12,95 (incl. BTW). Bij die prijs inbegrepen hoort de mogelijkheid tot een eenmalige feedback van mij op een door jou opgestuurd geluids- of video bestand.

Wil je de noten van de solo op PDF plus het bijbehorende E-boek bestellen of heb je er nog vragen over stuur dan een mail naar trinusdevries@upcmail.nl

Hieronder de Video: